Građani blokirali put Valjevo-Loznica

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2015, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani blokirali put Valjevo-Loznica

Stotinak stanovnika valjevskog naselja Veselinovići blokiralo je danas, na pola sata, magistralni put Valjevo – Loznica pored kojeg žive, zbog toga što od prošlogodišnjih poplava nemaju teretni most.

Stari most odnela je Obnica u prošlogodišnjim poplavama, a kasnije je postavljen samo pešački, ali ne i teretni most, bez koga, kako su kazali meštani, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ne mogu da nabave ogrev, da svojim vozilima dođu do kuća, ne može da priđe sanitetsko vozilo. Meštani su naveli da često nemaju ni vodu iz gradskog vodovoda.

Stanovici Veseljanovića najavili su nove blokade puta sve dok se problem ne reši optužujući lokalnu i republičku vlast da ih "ne čuje" godinu dana. Oni su dodali da se ništa nije promenilo ni posle nedavne posete ministra Velimira Ilića, koji je obećao brzo rešenje tog problema.

Današnji protestni skup obezbeđivala je policija, a saobraćaj je preusmeravan kroz obližnje gradsko naselje Brđani. Incidenata nije bilo.

Valjevo je prošle godine pretrpelo velike štete na vodotokovima, infrastrukturi, kao i zbog starih i novih klizišta, koja su se ponovo aktivirala. ; U Gradskoj upravi i Direkciji za Uređenje Valjeva naveli su da novca u gradskom budžetu nema za popravku celokupne štete i da se bez pomoći iz republičkog budžeta ne može napraviti novi most za naselje Veselinovići.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građani blokirali put Valjevo-Loznica

Izvor: Akter, 17.Maj.2015

Stotinak stanovnika valjevskog naselja Veselinovići blokiralo je danas, na pola sata, magistralni put Valjevo – Loznica pored kojeg žive, zbog toga što od prošlogodišnjih poplava nemaju teretni most..Stari most odnela je Obnica u prošlogodišnjim poplavama, a kasnije je postavljen samo pešački,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.