Gorila se slučajno obesila u zoo vrtu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2012, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorila se slučajno obesila u zoo vrtu

PRAG -

Gorila po imenu Tatu slučajno se obesila danas u praškom zoo vrtu u kojem je njeno rođenje, pre pet godina, putem Interneta pratilo na hiljade znatiželjnika, prenose strani mediji.

Tatu je nastradala jutros dok se igrala na konopcima za penjanje u odeljku za odmor, izjavio je direktor vrta Miroslav Bobek.

"Ovo je najtragičniji događaj koji se dogodio u praškom zoo vrtu od poplava u avgustu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2002. kada je stradao veliki deo parka", istakao je on.

Čuvari vrta su bezuspešno pokušali da ožive gorilu nakon što su vodenim šmrkom rasterali ostale životinje u kavezu.

"Naročito je ženka Kamba, najstarija članica čopora, tvrdoglavo odbijala da se odvoji od Tatu", kazao je Bobek čiji je vrt razvio nekoliko projekata kako bi zaštitio ovu ugroženu vrstu primata, kao što je prikupljanje sredstava za rezervat gorila u Kamerunu.

Godine 2002, kada je usled izlivanja reke Vltave poplavljena češka prestonica, u vrtu je stradalo više od 100 životinja, među kojima i jedna gorila.

Praški zoo ima još šest gorila koje su među posetiocima jedne od najpopularnijih životinja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.