Gašić zahvalio Francuskoj na pomoći

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić zahvalio Francuskoj na pomoći

Beograd -- Francuska se zalaže za intenziviranje saradnje sa zemljama Zapadnog Balkana i podržava proces evropskih integracija naše zemlje, objavilo Ministarstvo odbrane.

Francuska predvodi inicijativu za održavanje donatorske konferencije u Briselu 16. jula, za prikupljanje pomoći državama koje su bile pogodjene poplavama, a Gašić je, kako je navedeno, zahvalio na podršci i pomoći Francuske, kao i angažovanju specijalaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te zemlje tokom katastrofalnih poplava u Srbiji.

Ministar Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Francuske u Beogradu Fransoa Gzavije Deniom.

U godini obeležavanja stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata, na dan nacionalnog praznika Francuske – 14. jula, kako se dodaje, tri pripadnika Garde Vojske Srbije učestvovace na paradi u Parizu u okviru državne delegacije Srbije, koju će predvoditi ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Takodje, jedan od zaključaka na sastanku je da je saradnja u oblasti odbrane intenzivna, a težišne oblasti su vojnoobrazovna saradnja, zajednička obuka i učešće u multinacionalnim operacijama pod okriljem Evropske unije i vojnoekonomska i naučno-tehnička saradnja.

Gašić i Denio su istakli značaj nastavka saradnje u multinacionalnim operacijama Evropske unije, a najvažniji deo saradnje je angažovanje timova Vojske Srbije za zaštitu brodova u operaciji EU ATALANTA od decembra 2013. do maja 2014. godine a očekuje se da do kraja ove godine i drugi tim Vojske Srbije za zaštitu brodova učestvuje u ovoj operaciji.

Kako je navedeno na sajtuwww.mod.gov.rs Gašić je pozvao ministra odbrane Žan-Iv Le Driana da do kraja godine poseti Srbiju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gašić zahvalio Francuskoj na pomoći

Izvor: Akter, 11.Jul.2014

Francuska se zalaže za intenziviranje saradnje sa zemljama Zapadnog Balkana i podržava proces evropskih integracija naše zemlje, objavilo Ministarstvo odbrane

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.