Francuski spasilac poludeo za Srpkinjom: Ljubav iz poplava krunisana brakom!

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2016, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski spasilac poludeo za Srpkinjom: Ljubav iz poplava krunisana brakom!

Da je ljubav jača od svih teškoća, prepreka i daljine, dokazuje priča o braku Srpkinje i Francuza, koji su se upoznali u najtežim trenucima kada je Svilajnac poplavila Resava, u maju 2014 godine.

Jelena Milanović (26), profesorka francuskog jezika, udala se početkom jula u Arlu u Francuskoj za Vensana Brauna (27), koji je vojno lice i zaposlen je u civilnoj bezbednosti, pandanu našem sektoru za vanredne situacije. Kao u filmskoj priči, sudbinska ljubav krunisana je brakom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a sve je počelo u maju 2014, kada je Vensan sa svojim kolegama pomagao stanovnicima Svilajnca da dobiju zdravu vodu za piće.

- Naš prvi susret dogodio se nekoliko dana posle poplava u Svilajncu, kada je još na snazi bila vanredna situacija u zemlji. Voda se povukla, ali mi nismo imali pijaće vode. Francuzi su tada došli da nam pruže pomoć, njihova laboratorija za proizvodnju pijaće vode bila je smeštena u centru Svilajnca. Te večeri bila sam sa koleginicom, a sada kumom Jelenom, koja mi je rekla da su Francuzi došli kod nas i da bi volela da priča sa njima na francuskom - priseća se prvog susreta Jelena sa Vensanom i nastavlja:

- Pristala sam da odemo, kao, da uzmemo vodu za piće i da se upoznamo. Baš to veče, on je bio dežuran - smeška se Jelena.

Francuz je bio predusretljiv prema znatiželjnim Svilajčankama, pričao je sa njima, pokazivao laboratoriju, ponudio je kafu, sok i bombone, a na kraju večeri je od Jelene tražio mejl adresu.

- Videli smo se još nekoliko puta, on se posle nekoliko dana vratio u Francusku, a mi smo ostali u kontaktu. Posle nekog vremena, sve više je počeo da mi se sviđa, mogu slobodno da kažem da sam se zaljubila. Pozvao me je da dođem kod njega u Francusku, da vidimo da li je to što osećamo ono pravo. Rekao mi je da se zaljubio na prvi pogled i da bi voleo da se naša veza nastavi - priča Jelena.

Njihove porodice nije iznenadila odluka o venčanju, jer im je najvažnije da su oboje srećni i zadovoljni.

- Prvi komentar mojih bio je: "Pa kako ćemo mi pričati sa njim kad ne znamo francuski?!". Zato sam ja tu da prevodim. Vensan pomalo uči srpski, rekao je da bi voleo da jednog dana govori naš jezik - kaže Jelena.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

LJUBAV IZ POPLAVE KRUNISALI BRAKOM: Francuz nije mogao bez lepe Srpkinje!

Izvor: Kurir, 22.Avg.2016, 14:22

...Jelena Milanović (26), profesorka francuskog jezika, udala se početkom jula u Arlu u Francuskoj za Vensana Brauna (27), koji je vojno lice i zaposlen je u civilnoj bezbednosti, pandanu našem sektoru za vanredne situacije Kao u filmskoj priči, sudbinska ljubav krunisana je brakom, a sve je počelo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.