Francuska Srbiji uputila pola svojih ukupnih sredstava za poplave, šalje i specijalce

Izvor: Blic, 18.Maj.2014, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska Srbiji uputila pola svojih ukupnih sredstava za poplave, šalje i specijalce

Francuski abmasador u Srbiji Fransoa Gzavije Denio izjavio je večeras da je Francuska u Srbiju uputila polovinu svojih ukupnih sredstava za borbu protiv poplava i najavio da u Srbiju stiže 40 specijalaca za spasavanje u slučajevima poplava.

"Njima komanduje pukovnik Lankri. Sa sobom su doneli i opremu - dve barže za transport ekipe, osam čamaca, pumpe za izbacivanje vode i drugu opremu koja se koristi u ovakvim situacijama. Dakle, reakcija u Francuskoj je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << momentalna i na raspolaganje Srbiji smo stavili gotovo polovinu naših ukupnih kapaciteta specijalizovanih za borbu protiv poplava", rekao je Denio za Televiziju B92.

On je izrazio žaljenje zbog gubitaka ljudi pogođenih poplavama.

"Na žalost, Srbija je često pogođena. Imali ste pre tri godine zemljotres u Kraljevu, danas ovu katastrofu u kojoj ima i žrtava i velike ekonomske štete. Nadam se da će spasioci uspeti da spasu ljudske živote a da će, kasnije u Srbiju stići i pomoć međunarodne zajednice kada dođe vreme za rekonstrukciju", kaže Denio.

On je podsetio da je francuska vlada odmah u petak reagovala na poziv u pomoć Vlade Srbije, ukazavši da već četiri godine pripadnici civilne zaštite u Srbiji sarađuju sa sličnim organizacijama u Francuskoj i da su više puta radili zajedno.

Denio je rekao da je impresioniran solidarnošću Beograđana i građana Srbije, pridruživši se diplomatama koji donose donacije u kulturni centar REKS, na poziv Fonda B92.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska šalje 40 specijalaca za poplave

Izvor: Press, 18.Maj.2014

"Njima komanduje pukovnik Lankri. Sa sobom su doneli i opremu - dve barže za transport ekipe, osam čamaca, pumpe za izbacivanje vode i drugu opremu koja se koristi u ovakvim situacijama. Dakle, reakcija u Francuskoj je bila momentalna i na raspolaganje Srbiji smo stavili gotovo polovinu naših ukupnih...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.