Francuska: Koncert za žrtve poplava u Srbiji

Izvor: B92, 22.Jun.2014, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Koncert za žrtve poplava u Srbiji

U organizaciji naših muzičara koji žive u Francuskoj u Parizu je priređen humanitarni koncert za žrtve poplava u Srbiji i BiH a prikupljena sredstva biće uplaćena na račun Ambasade Srbije u francuskoj prestonici.

Koncert su 19. juna samoinicijativno organizovali naši muzičari koji godinama žive u Parizu i već imaju svetske karijere - kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su violončelistkinja Maja Bogdanović, mlade pijanistkinje Lidija i Sanja Bizjak i džez pijanista Bojan Z.

Njima su se pridružili i drugi naši talentovani umetnici koji žive i rade u Parizu: Jezdimir Vujčić i Vladimir Perčević (viole), Ana Pecić violinistkinja kao i nova pijanistička nada Bianca Ostojić Faulisi.

Oni su zanimljivim programom očarali parisku publiku koja je entuzijastično došla da podrži ovu akciju. Vladimir Marinković, bubnjar koji radi u Ficep-u - Forumu stranih kulturnih centara u Parizu (Forum des Instituts Culturels trangers de Paris), pomogao je organizaciji ovog događaja, koji se održao u centru francuske prestonice, u novootvorenoj sali Le Karo di Templ.

Čelistkinja Maja Bogdanović oglasila se na Tviteru kako bi izrazila duboku zahvalnost svima koji su učestvovali. Sav prihod od prodatih karata biće uplaćen na račun Ambasade Srbije u Parizu, namenski otvoren za žrtve poplava.

Foto: Takeshi Kuboki / Flickr.com

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.