Evakuacija u Sloveniji: Stiže pomoć drugih država

Izvor: B92, 07.Avg.2023, 16:15

Evakuacija u Sloveniji: Stiže pomoć drugih država

Oko 50 ljudi evakuisano je sa područja opštine Škofja Loka u Sloveniji nakon što su tu zemlju pogodile poplave usled obilnih padavina.

Pojedini stanovnici, posebno stari i oni sa malom decom, evakuisani su iz predostrožnosti, prenosi slovenačko "Delo".

Jedna obolela beba je spasena helikopterom i prevezena u Opštu bolnicu Jesenice. U međuvremenu, počela je da pristiže pomoć iz drugih država. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Mađarski helikopteri su jutros sleteli na aerodrom Slovenj Gradec, a Nemačka je poslala pripadnike svojih snaga civilne zaštite. Govoreći na konferenciji za medije, portparol nemačke vlade rekao je da je Nemačka šokirana katastrofalnim poplavama u Sloveniji i delovima Austrije, prenosi Rojters.

U Sloveniji je dosad poginulo šestoro ljudi, a procenjuje se da šteta izazvana poplavama iznosi oko 500 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.