Epidemija kolere pogodila Etiopiju

Izvor: B92, 30.Nov.2023, 17:29

Epidemija kolere pogodila Etiopiju

Najmanje 23 osobe umrlo je od kolere tokom epidemije koja je pogodila poplavljena područja na istoku Etiopije, prenosi Bi-Bi-Si.

U poslednje dve nedelje u regionu Somali, koje je bilo najteže pogođeno nedavnim poplavama i neobično jakim kišama potvrđeno više od 770 slučaja kolere, saopštila je humanitarna organizacija Sejv d Čildren.

Obilne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kiše su pogodile područje na kojem živi više od 1.5 miliona ljudi, a procenjuje se da je više od 600.000 ljudi bilo prinuđeno da napusti svoje domove.

Više od 90 okruga u Etiopiji prijavilo je slučajeve kolere, uz upozorenje Sejv d Čildern da bi se situacija mogla pogoršati jer se očekuje još obilnih padavina, u najmanje tri regiona.

Kiše koje su pogodile Etiopiju, kao i susednu Somaliju i Keniju izazvane su vremenskim fenomenom El Ninjo.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.