Elementarna nepogoda u Obrenovcu

Izvor: Blic, 10.Avg.2010, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elementarna nepogoda u Obrenovcu

Veće beogradske opštine Obrenovac je zbog mogućih poplava proglasilo elementarnu nepogodu na teritoriji Bariča, Male Moštanice i delu teritorije Mislođina.

Odluka je usvojena jer bi nove poplave mogle da nanesu nenadoknadive štete na već oštećenim objektima.

"Veće gradske opštine Obrenovac donelo je odluku o proglašenju elementarne nepogode, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako bi se iskoristile sve zakonske mogućnosti za sprečavanje novih poplava, saniranje postojećih klizišta i sprečavanje nastanka novih", saopštio je Beoinfo.

U noći između 3. i 4. avgusta, zbog obilnih padavina praćenih gradom, izlila se Barička reka i prouzrokovala veliku štetu.

Ugroženo je zdravlje građana, kao i putna infrastruktura na čitavom području toka Baričke reke, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Opštine Obrenovac Željko Jovetić rekao je da je posle februarskih poplava, to druga poplava u Baričkoj reci u ovoj godini.

"Poplava ovakvog intenziteta, kako kažu, nije bila još od 1985. godine. Mi sistemski pokušavamo da rešimo ovaj problem tako što ćemo poštovati sve zakonske procedure koje dovode do uređenja korita Baričke reke", rekao je Jovetić.

On je istakao da će u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji opština omogućiti direktno uvođenje izvođača u regulisanje vanredne situacije, što u ovom slučaju znači regulisanje vodotoka.

To će biti urađeno u saradnji sa Institutom "Jaroslav Černi", naveo je Jovetić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.