Ekipe spremne, još nema izlivanja reka

Izvor: S media, 13.Jun.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekipe spremne, još nema izlivanja reka

Komandant Gradskog štaba za elementarne nepogode Branko Smiljanić izjavio je danas da su zbog proglašenja vanredne odbrane od poplava na Savi i Dunavu dežurne službe spremne da reaguju u slučaju izlivanja reka, ali da do poplava još nije došlo.

Smiljanić je rekao da se zbog proglašenja vanredne odbrane od poplava aktivnije osmatraju sve "slabije tačke" na kojima eventualno može doći do izlivanja reka i naglasio da su dežurne službe 24 sata prisutne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa adekvatnom mehanizacijom.

"To ne znači preduzimanje nekih konkretnih mera, jer do poplava još nije ni došlo, ali za svaki slučaj ekipe su spremne da ne bi bilo iznenadjenja", kazao je Smiljanić.

On je rekao da su najugroženije tačke na kojima eventualno može doći do poplava ujedno i najniže tačke, poput dela izmedju Brankovog i Starog železničkog mosta, gde je bilo intervencija na kanalizacionoj mreži, odnosno na kolektorima koji se izlivaju, potom Nebojšina kula, Beogradski sajam, Zemun, Grocka, Umka...

Smiljanić je napomenuo da je osiguran amfiteatar kod Nebojšine kule, tako da tu ima malo izlivanja, ali je voda pod kontrolom, a osigurani su i nasipi na Adi Ciganliji što je dalo rezultate.

Prema njegovim rečima, vrh tog talasa očekuje se sutra nakon čega bi trebalo da dodje do opadanja nivoa vode.

Smiljanić je kazao da za sada nema plavljenja objekata i apelovao na vlasnike splavova da provere vezove, jer oni moraju da se prilagode visokom vodostaju kako ne bi došlo do nekontrolisanog kretanja splavova.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.