EVAKUISAN VELIKI BROJ LJUDI: Nastavljena akcija širom Srbije, objavljeni najnoviji podaci o situaciji posle NEZAPAMĆENIH poplava

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 23:27

EVAKUISAN VELIKI BROJ LJUDI: Nastavljena akcija širom Srbije, objavljeni najnoviji podaci o situaciji posle NEZAPAMĆENIH poplava

Zbog poplava u Srbiji trenutno je na snazi ukupno 51 vanredna situacija

- Oko 20 časova izvršena evakuacija 60 osoba u naselju Mala Guba u Prokuplju, a od jutros evakuisano ukupno 142 osoba (na teritoriji Bora, Mladenovca, Kruševca, Jagodine, Aranđelovca, Prokuplja,Kragujevca, Majdanpeka i Lazarevca). Od ponoći do sad evakuisano je ukupno 217 osoba - saopštio je MUP.

Vatrogasci-spasioci vrše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << crpljenje vode po pozivu građana u Beogradu, Boru, Zaječaru, Kragujevcu, Leskovcu, Prokuplju, Smederevu, Kruševcu i Čačku.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obilaze potencijalno kritične tačke, razgovaraju sa meštanima i na tim lokacijama kojima daju uputstva i instrukcije za postupanje u slučaju opasnosti.

- U skladu sa najavama RHMZ prati se situacija na Zapadnoj Moravi, Crnom Timoku, reci Ibar koja ima blagi porast, Zapadnoj Moravi kod Kruševca gde je nivo reke je u opadanju, a i rekama u Borskom okrugu kao i reci Toplici koje si u blagom opadanju - stoji u saopštenju MUP i dodaje:

- MUP još jednom apeluje na sve građane da ne prilaze nabujalim bujičnim vodotokovima, da u slučaju eventualne opasnosti slušaju nadležne institucije i da ukoliko voda preti da uđe u domaćinstva, iskoriste džakove sa peskom da obezbede lokaciju, kao i da se u slučaju direktne opasnosti popnu na više etaže, isključe električnu energiju i, podsećamo, pozovu vatrogasce na broj 193 ili policiju na 192, kako bi im bila pružena adekvatna pomoć.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.