Džakarta: Zbog poplava bez krova 300.000 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2020, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džakarta: Zbog poplava bez krova 300.000 ljudi

Hiljade kuća i zgrada, uključujući predsedničku palatu, javni prevoz i infrastrukturu, ostali su pod vodom posle današnjeg, novog naleta vodene stihije na Džakartu.

Reke u Indoneziji su se izlivale iz svojih korita zbog obilnih padavina koje još od nedelje ne prestaju u Džakarti i široj okolini.

Kiša ne prestaje od nedelje, a nanosi mulja i blata, visine do 1,5 metar, blokirali su stambene i poslovne četvrti indonežanske prestonice, izjvio je Agus Vibovo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predstavnik Nacionalne agencije za borbu protiv elementarnih nepogoda, prenosi AP.

Pod vodom je od jutros i deo predsedničkog rezidencijalnog kompleksa, ali situacija je vraćena pod kontrolu zahvaljujući akciji nadležnih službi koje intervenišu pumpama, izjavio je Bej Mašmudin, iz predsedničkog kabineta.

U elementarnoj nepogodi koja je u nedelju zadesila Džakartu, potopljen je i najveći državni klinički centar u Indoneziji.

Onesposobljeni su medicinski instrumenti, aparati i druga oprema.

Prema zvaničnim informacijama, u poplavljenoj Džakarti 300 hiljada ljudi ostalo je bez krova nad glavom, vlasti su prekinule snabdevanje električnom energijom, a javni prevoz, uključujući železnički saobraćaj, ne funkcioniše.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DŽAKARTA POD VODOM Zbog poplava bez krova ostalo 300.000 ljudi

Izvor: Blic, 25.Feb.2020

Hiljade kuća i zgrada, uključujući predsedničku palatu, javni prevoz i infrastrukturu, ostali su pod vodom posle današnjeg, novog naleta vodene stihije na Džakartu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.