Dve devojčice žrtve poplave u pustinji Juta

Izvor: B92, 12.Maj.2020, 19:36

Dve devojčice žrtve poplave u pustinji Juta

Sedmogodišnja devojčica je stradala, a njena trogodišnja sestra je nestala nakon što je bujica poplavila uski kanjon u pustinji Juta, izveštava Asošiejted pres.

Najmanje 21 osoba izbegla je poplavu juče po podne u kanjonu Litl Vajldhors, čije su litice tako uzane da planinari moraju da prolaze postrance između njih.

Spasilačke ekipe pronašle su komad odeće, za koji se veruje da pripada nestaloj trogodišnjakinji, kilometar daleko od kanjona, saopšteno je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz kancelarije šerifa okruga Emeri. Desetine spasilaca pretražuje oblast uz pomoć helikoptera.

Poplava se dogodila nakon oluje koja je pogodila obližnji nacionalni park Goblin veli, poznat po svojim neobičnim prirodnim formacijama.

Kanjon Litl Vajldhors smatra se popularnom porodičnom stazom, ali poplave u ovom području povremeno predstavljaju veliki rizik za izletnike koji se nađu u kanjonima tokom bujice.

Tokom 2015. godine sedam planinara je poginulo u bujici u kanjonu u nacionalnom parku Sion u Juti. Poplave su te godine ubile i desetak ljudi u gradu na granici Juta-Arizona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.