Dva festivala u Laćarku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2014, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva festivala u Laćarku

U Laćarku kod Sremske Mitrovice danas su održani Festival kukuruza i Festival novinara "Selo pres" na kojem su dodeljene nagrade za afirmaciju stvaralaštva na selu i u poljoprivredi.

Ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo je Čedomir Keco, urednik lista "Moje gazdinstvo" iz Novog Sada.

Nagradu „Zlatno zrno Srbije“ dobili su urednik Lav televizije u Vršcu Ivan Babić i redakcija "Politikinog magazina", dok je specijalnu nagradu dobilo dopisništvo RTS u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Šapcu za izuzetnu profesionalnost u praćenju majskih poplava na području Mačve i Srema.

Kako javlja dopisnik Radio Novog Sada, dodeljeno je i šest specijalnih priznanja novinarima i redakcijama za praćenje i afirmaciju dostignuća u agraru.

Nagrade novinarima su uručili urednik BN Televizije Tihomir Nestorović, novinar zrenjaninskog dopisništva RTS Nikola Božović i dr Goran Bekavac, rukovodilac Odeljenja za kukuruz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu.

U okviru Festivala kukuruza, održanom uz Festival novinara, uručena su priznanja najboljim ratarima koji su ostvarili visoke prinose setvom semena NS hibrida. Ove nagrade dobilo je 35 poljoprivrednika iz Srbije i Republike Srpske.

Današnji, sedmi po redu, Festival kukuruza Srbije organizovalo je Udruženje sela Srbije "Zavičaj" u saradnji sa zavičajnim klubom novinara "Dimitrije Frušić" iz Sremske Mitrovice i pod pokroviteljstvom Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada. Gosti su bili proizvođači kukuruza, ali i predstavnice udruženja žena iz Kuzmina, Jamene, Kukujevaca, Laćarka i članovi domaćinstva Radiše Radisavljevića iz Medveđe kod Despotovca kojima su, takođe, uručena prigodna priznanja.

U umetničkom delu programa učestvovale su članice ženskog ansambla "KvinTete" iz Sremske Mitrovice i vokalna grupa "Drina" iz Badovinaca.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.