Drina preti: Građanima ostalo par sati VIDEO

Izvor: B92, 30.Nov.2023, 10:49

Drina preti: Građanima ostalo par sati VIDEO

Prema poslednjim hidrometeorološkim prognozama u narednim satima očekuje se poplavni talas reke Drine.

Do toga će doći zbog naglog topljenja snega u Crnoj Gori i Srbiji i porasta vodostaja reke Lim,

Služba civilne zaštite Zvornik upozorava građane da se zaštite, da svoju imovinu i domaće životinje udalje sa područja koja su prethodnih godina bila poplavljena zbog porasta vodostaja reke Drine ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ih zaštite od oštećenja na drugi pogodan način. .

Na terenu će biti pripadnici Službe Civilne zaštite i Profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice, a građani se mogu obratiti Službi Civilne zaštite 24 časa na telefon 056/210-853.

Inače, proteklih dana bilo je obilnih padavina u zapadnoj, jugozapadnoj Srbiji i severoistoku Crne Gore, što je dovelo do formiranja snežnog pokrivača. Otopljenjem i porastom temperatura došlo je do topljenja snijega, što je dodatno dovelo do porasta vodostaja rijeka koje protiču kroz pomenute krajeve, a koje su pritoke Drine.

Zbog svega ovoga upućen je apel građanima Bosne i Hercegovine koji žive u Podrinju.

U Srbjii je najavljeno toplije vreme, mada meteorolozi najavljuju da je moguća kiša u toku dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.