Dorijan krenuo prema SAD

Izvor: RTS, 04.Sep.2019, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dorijan" krenuo prema SAD

Nakon razaranja na Bahamima, uragan "Dorijan" krenuo je ka Sjedinjenim Američkim Državama. Opasni vetrovi, jake kiše i poplave koje već pogađaju Floridu, proširiće se na Južnu i Severnu Karolinu.
Tropska oluja već je stigla do obale Floride, a iako više nema kategoriju pet, porasla je u obimu i olujni vetrovi zahvataju veću teritoriju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Vašington post.

"Dorijan", koji je sada oluja kategorije dva, tokom vikenda je pustošio obalu Bahama s rekordnim naletima vetra od skoro 300 kilometara na čas.
Snimci i fotografije pokazuju potpuno razaranje na Velikom Abaku i Velikim Bahamima, na koje se sručila oluja, a Bahamas Pres piše da ima mnogo mrtvih koji su stradali u poplavama koje su usledile nakon što je "Dorijan" opustošio ostrva.
Prema trenutnim informacijama, uragan "Dorijan" odneo je najmanje sedam života na Bahmima, ali se očekuje da će broj žrtava rasti jer spasioci još nisu stigli do mesta u kojima su ljudi zatrpani ispod ruševina i odrona.
Istovremeno, dok se "Dorijan" kreće dublje ka kopnu SAD, nova tropska oluja formirala se u Meksičkom zalivu.
Tropska oluja "Fernand" formirala se juče popodne, zbog čega je na meksičkoj severoistočnoj obali izdato upozorenje.
Maksimalna jačina vetrova koje donosi nova oluja je 65 kilometara na čas. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bahami broje mrtve, Florida na udaru, nek se spremi Karolina

Izvor: B92, 04.Sep.2019

Nakon razaranja na Bahamima, uragan Dorijan krenuo je ka SAD. Jaki vetrovi, kiše i poplave koje već pogađaju Floridu, proširiće se na Južnu i Severnu Karolinu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.