Do sada prijavljena šteta pola milijarde evra

Izvor: Beta, 04.Jun.2014, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do sada prijavljena šteta pola milijarde evra

MALI ZVORNIK, 4. juna 2014. (Beta) - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je u sredu u Malom Zvorniku da je procenjena šteta od poplava koju su prijavile opštine i javna preduzeća - pola milijarde evra.

"Za sada imamo prve procene štete svih lokalnih samouprava, izuzev Obrenovca. Kada se zbroji i procena šteta koju su prijavila javna preduzeća, to je oko pola milijarde evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ali to nije konačno i šteta će biti veća", rekla je Zorana Mihajlović koja je i predsednica Komisije za procenu štete.

Ministarka je dodala da je formirano tridesetak timova od 300 stručnjaka arhitekata i gradjevinskih inženjera koji će obići poplavljena područja i procenjivati štete.

"Sva dokumentacija i podaci koje prikupi Komisija za utvrdjivanje štete biće prebačeni novoformiranoj Kancelariji za obnovu i pomoć poplavljenim područjima, koja će u ime Vlade Srbije da centralizuje štetu i novac, i predlagati Vladi dalje korake", rekla je Mihajlovićeva.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.