Đenovski ciklon stigao u Srbiju: Očekuju nas obilne padavine, moguće poplave

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2017, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đenovski ciklon stigao u Srbiju: Očekuju nas obilne padavine, moguće poplave

Meteorolozi izdali upozorenje!

U Srbiji danas i u utorak kišovito, uz osetan pad temperature za 10 do 12 stepeni u odnosu na prethodne dane, a kiša nas očekuje i narednih dana. Toplije vreme može da se očekuje tek od srede, ali leto nam se više neće vraćati, temperature se "podižu" samo do prosečnih granica za ovo doba godine.

Kako kažu meteorolozi za loše vreme kriv je Đenovski ciklon, koji je doneo nagli pad temperature i kišu.

Kiša će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << padati u celoj Srbiji, posebno u zapadnim krajevima, dok će Vojvodini će kiša biti slaba i povremena pa se očekuje najmanja količina padavina. U proseku se očekuje oko 20 litara kiše po metru kvadratnom, dok lokalno može pasti i do 60 litara. To je otprilike za dva dana kiše koliko ne padne za ceo oktobar.

Tokom 24. i 25. oktobra na Đetinji, Moravici, Skrapežu, Bjelici, gornjem toku Zapadne Morave, Kolubari, Ljigu, Ubu i Tamnavi vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, te je moguće izlivanje, a na Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Mlavi i Peku u umerenom porastu sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima.

Privremeno razvedravanje i prestanak padavina nas očekuje u četvrtak i petak, dok se za vikend vraća oblačno i kišovito vreme.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.