Devojka preminula u bolnici nakon spasavanja iz poplave u Atini

Izvor: Blic, 22.Feb.2013, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojka preminula u bolnici nakon spasavanja iz poplave u Atini

Devojka (23), koja je nakon dramatičnog spasavanja iz automobila zarobljenog u bujici vode prebačena u bolnicu u Atini, preminula je danas.

Devojka je bila zarobljena u svom automobilu. Nju je izvukao jedan drugi vozač i prebačena je u bolnicu, ali ipak nije preživela.

Poplava je u gradu izazvala veliku štetu. Pojedini delovi grada bili su sasvim neprolazni, a zatvoreni su bili svi veći putni pravci kao i centralna stranica metroa.

U vatrogasnoj službi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navode da je više od 60 posada angažovano da pomogne ljudima da izađu iz svojih vozila koje je zahvatila voda.

Pročitajte još: Pogledajte: Dramatična akcija spasavanja devojke zarobljene u poplavama u Atini

Vatrogasna služba primila je oko 1.500 poziva za pet sati tokom kojih je napadalo više od 100 milimetara vode po kvadratnom metru, dvostruko više od proseka za ceo februara.

Snažna oluja napravila je štetu i na zgradi parlamenta, gde se jedno staklo krova plenarne sale polomilo dok je službenica pokušavala da sa njega ukloni nakupljenu vodu. Žena je uspela da se spase, a njena fotografija kako visi više od deset metara iznad poslaničkih klupa, obišla je svet.

Snabdevanje električnom energijom takođe je bilo u prekidu u celom gradu, zbog srušenog drveća i poplavljenih instalacija.

Dubina vode na ulicama Atine je bila i veća od metra, a u najteže pogođenom priobalju šahtovi su iskakali pod pritiskom vode.

Povezane vesti: Pogledajte: Dramatična akcija spasavanja devojke zarobljene u poplavama u Atini U poplavama u Indoneziji poginulo 10 osoba Britanci prave Sneška Belića da bi sprečili poplave Sneg u Damasku, poplava u pustinji, policija u obilasku na džet-skuterima Velike poplave u Brazilu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.