Desetine mrtvih zbog poplava i klizišta u Kini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2017, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desetine mrtvih zbog poplava i klizišta u Kini

U poplavama i klizištima u kineskoj provinciji Hunan stradale su desetine ljudi, a raseljeno je milion i 600 hiljada, saopštile su danas vlasti.

Oko 53.000 domova je uništeno, dok je 350.00 ozbiljno ili delimično oštećeno nakon 11 dana neprestane kiše, saopštio je direktor za građanske poslove provincije Hunan, Tang Biju.

Najmanje 63 osobe izgubile su život u kližistima, 20 njih vode se kao nestali, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok je šteta procenjena na 5,6 milijardi dolara, rekao je Tang, prenosi AFP.

Ranije su vlasti južnog regiona Guangši saopštile da su najmanje 24 osobe izgubile život ili se vodi kao nestale u poplavama koje su u tom regionu oštetile hiljadu kuća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.