Denio: Donatorska konferencija u julu

Izvor: RTS, 12.Jun.2014, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Denio: Donatorska konferencija u julu

Ambasador Francuske Fransoa Gzavije Denio izjavio je da su u toku pripreme za donatorsku konferenciju na regionalnom nivou za rekonstrukciju područja pogođenih poplavama.

"Pripreme za ovu konferenciju napreduju u saradnji s Evropskom unijom i ona će se održati u julu", rekao je Denio na prijemu u rezidenciji Ambasade Francuske u čast francusko-srpskog obeležavanja 100. godišnjice Prvog svetskog rata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je rekao da je pomoć koja je stigla iz Francuske, a naročito lično angažovanje predsednika Fransoa Olanda da organizuje donatorsku konferenciju za obnovu Srbije, "očekivana i prirodana za prijatelje", i da će Srbija bna tome uvek biti zahvalna.

"To je dokaz da smo dostojni svojih predaka, da nismo izneverili zavet prijateljstva koji nam je ostao kao svetlo zajedničkog nasleđa i tradicija iz Velikog rata", rekao je Nikolić.

Denio je podsetio da su se predsednici Nikolić i Oland nedavno na sastanku u Parizu dogovorili da Francuska inicira donatorsku konferenciju.

"Mislim da to dobro ilustruje činjenicu da francusko-srpsko prijateljstvo ima svoje korene u istoriji, ali se takođe projektuje i u zajedničkoj budućnosti sve tešnjeg savezništva u okiviru naše evropske porodice", rekao ambasdor.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Donatorska konferencija u julu

Izvor: RTS, 12.Jun.2014

Ambasador Francuske Fransoa Gzavije Denio izjavio je da su u toku pripreme za donatorsku konferenciju na regionalnom nivou za rekonstrukciju područja pogođenih poplavama..."Pripreme za ovu konferenciju napreduju u saradnji s Evropskom unijom i ona će se održati u julu", rekao je Denio na prijemu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.