Deca iz Brazila prikupila humanitarnu pomoć za Srbiju

Izvor: Blic, 04.Jun.2014, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca iz Brazila prikupila humanitarnu pomoć za Srbiju

Deca osnovne škole Tic Tac Toe, u Sao Karlosu (Sao Paolo, Brazil), prikupila su pomoć za stradale u poplavama u Srbiji, zajedno sa nastavnicima škole i roditeljima.

Prikupljeni novac su uplatili na račun za stradale u poplavama preko Pej Pala.

Mali Brazilci, koji imaju između šest i 10 godina, za poplave su čuli preko medija, a na akciju ih je dodatno motivisala činjenica da sa njima u školi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao nastavnica engleskog jezika radi Tijana Isailović iz Beograda.

„Roditelji i deca vide nastavnike kao deo porodice, jer deca provode ceo dan u školi i vide školu kao drugi dom. A i Brazilci su veoma saosećajni i uvek spremni da pomognu“, objašnjava direktor, Felipe Bonilja.

On ističe kako je ova škola drugačija zato što okuplja nastavnike iz celog sveta, i svoje učenike upoznaje s drugim kulturama, kako bi shvatili da smo svi jednaki, bez obzira na male razlike.

Škola često učestvuje u humanitarnim akcijama, uz pomoć dece i roditelja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.