Davutoglu: Turska uz narod BiH

Izvor: B92, 23.Maj.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu: Turska uz narod BiH

Ankara/Sarajevo -- Šef diplomatije Turske Ahmet Davutoglu upisao se u Knjigu žalosti u Ambasadi BiH u Ankari, povodom tragičnog bilansa poplava u, za Tursku, bratskoj državi.

Davutoglu je u ime turskog naroda uputio saučešće i podršku porodicama nastradalih, uz želju za brzi oporavak povredjenih, i naglasio da su u ovim teškim trenucima "srca i osećaju turskog naroda s narodom Bosne i Hercegovine".

Ambasador BiH u Turskoj Damir Džanko informisao je Davutoglua >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o razmerama šteta prouzrokovanih poplavama i izneo inicijativu da turski gradovi bratimljeni s gradovima u BiH budu donatori i sponzori obnove i izgradnje uništenih škola, bolnica, domova zdravlja i lokalne infrastrukture.

Davutoglu je podržao inicijativu i naložio Ministarstvu spoljnih poslova Turske da oformi koordinacioni tim u saradnji sa Ambasadom BiH u Ankari i Ambasadom Turske u Sarajevu.

Šef turske diplomatije je dao podršku i inicijativi Predsedništva BiH za održavanje medjunarodne donatorske konferencje za obnovu BiH, prenela je Fena.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Davutoglu: Turska je uz narod BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Maj.2014

ANKARA/SARAJEVO - Ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu upisao se u Knjigu žalosti u Ambasadi BiH u Ankari, povodom tragičnog bilansa poplava koja su proteklih dana uzrokovale gubitak života i materijalnu štetu u državi koju Turska smatra bratskim susjedom na Balkanu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.