DRŽAVA ĆE POMOĆI SVIMA! Oglasio se Ministar Momirović: 15 tona evro dizela opštini Požega kao pomoć tokom saniranja posledica poplava

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023, 13:46

DRŽAVA ĆE POMOĆI SVIMA! Oglasio se Ministar Momirović: 15 tona evro dizela opštini Požega kao pomoć tokom saniranja posledica poplava

Ljudi su ostali bez kuća, obradivog zemljišta i Vlada Republike Srbije će pomoći svima.

Ministar trgovine Tomislav Momirović podelio je na društvenim mrežama objavu iz koje se jasno vide razmere štete koju su pretrpela domaćinstva u Zapadnoj Srbiji.

Obezbedili smo 15 tona evro dizela za opštinu Požega kako bi im pomogli u sanaciji štete i pomoći ljudima čija su domaćinstva u ovom kraju Zapadne Srbije pretrpela ogromnu štetu usled obilnih padavina, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon obilaska klizišta u opštini Požega koje preti da ugrozi više od 50 kuća.

- Poplave su za nas završene onog trenutka kada ljudi, koliko toliko, obnove svoju imovinu i vrate se svakodnevnim životnim aktivnostima, kakve su bile pre ovih ogromnih padavina i poplava koje su pogodile Zapadnu Srbiju i Požegu, ali i ostatak zemlje. Za nas poplava nije prestala onog momenta kada se voda povukla, tada je počela druga faza, kada ljudima moramo da pomognemo da se izbore sa posledicama poplava - rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

Ministar Momirović je obišao klizište u ulici Bana Milutina u Požezi koje je pokrenuto usled velikih padavina i poplava zbog koga je ugroženo više od 50 kuća, i tom prilikom apelovao na ljude, ali i na privrednike i privredna društva, da koriste usluge osiguranja.

A post shared by Tomislav Momirović (@tomamomirovic)

- Posledice velikih padavina i poplava su zaista ogromne. Nekoliko poljoprivrednih preduzeća su imala ogromne štete, a nisu bili osigurani. Ovo nije dobra i pametna odluka i koristim priliku da zamolim osiguravajuće kuće da još više informišu privredne subjekte, ali molim i ljude da se više informišu o mogućnostima osiguranja, a kako bi zaštitili svoju imovinu i svoje interese, i kako bi lakše poslovali i umanjili rizike. Uloga osiguranja je jako važna u eventualnoj šteti koja može da nastane iz bilo kog razloga - naglasio je ministar Momirović.

Prethodno tokom dana ministar trgovine Tomislav Momirović održao je sastanak sa čelnicima opštine Požega na čelu sa predsednikom opštine Đorđem Nikitovićem i tom prilikom razgovarao o načinima kako Ministarstvo trgovine i Vlada Republike Srbije mogu da pomognu ovoj opštini.

- Radićemo zajedno sa opštinom Požega na sanaciji infrastrukturnih objekta, objekata javne namene, kao i objekata za stanovanje i ekonomskih objekata.

Moramo da što pre saniramo štetu i zato na ovaj način, kroz donaciju 15 tona evro dizela, želimo da pomognemo opštini Požega, da sa svojom mehanizacijom može da dođe do svakog ugroženog domaćinstva - zaključio je ministar Momirović.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Momirović: Petnaest tona evro dizela opštini Požega kao pomoć posle poplava

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2023

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je da je obezbeđeno 15 tona evro dizela za opštinu Požega kao pomoć u sanaciji štete koja je nastala od pošlava usled obilne kiše.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.