DRAMATIČNI PRIZORI IZ NEMAČKE: Jako nevreme uzrokovalo poplave, u Hamburgu voda duboka do struka

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Dec.2023, 01:52

DRAMATIČNI PRIZORI IZ NEMAČKE: Jako nevreme uzrokovalo poplave, u Hamburgu voda duboka do struka

Oluja u Hamburgu prouzrokovala je izlivanje reke Elbe, potpuno poplavivši ulice, s vodom dubokom do struka na nekim mestima.

Nemački grad Hamburg pogodila je oluja Zoltan, a voda je na nekim mestima bila do struka.

Oluja je pokvarila božićne planove i mnogim putnicima Nemačke železnice (DB), pošto vozovi na međugradskim linijama kasne ili se zaustavljaju, saopštio je DB.

#EnergyWeapon: Germany grapples with a powerful storm surge hitting Hamburg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << this morning. The Elbe's water levels surge to a staggering 3.33 meters above the mean flood, resulting in numerous streets in the Hafencity being submerged. pic.twitter.com/Lr05ogtNWG

— Aprajita Choudhary 🦋 (@aprajitanefes) December 22, 2023

Posebno su teško pogođene železničke rute na severu zemlje.

Ali, kašnjenja i otkazivanja polazaka mogu se očekivati ​​i na linijama između Hamburga i Frankfurta, kao i Hamburga i Minhena.

Osim toga, na nekim železničkim stanicama vozovi ne staju.

Srušena stabla oštetila su nadzemne vodove ili blokirala pruge, posebno u severnoj Nemačkoj, ali i u centralnim delovima zemlje.

A powerful storm swept across northern Europe, bringing down trees and prompting warnings of flooding.

In Hamburg, the Elbe River flooded streets around the city's fish market, with water waist-high in places 🔗 https://t.co/hhDQuQ21dX pic.twitter.com/3dBsvlrVTE

— Sky News (@SkyNews) December 22, 2023

- DB koristi tešku opremu kako bi otvorio rute što je brže moguće. Sve ekipe za čišćenje su na putu s vozilima za popravke kako bi uklonile drveće sa šina i popravile nadzemne vodove - rekla je portparolka.

The fish market and surrounding streets in Hamburg's waterfront have been submerged following a storm surge caused by Storm Zoltan.

Follow Press TV on Telegram: https://t.co/0EMmcJs6DL pic.twitter.com/aM16Ak8oeR

— PressTV Extra (@PresstvExtra) December 22, 2023

U Hamburgu je jaka oluja tokom noći gurnula vodu na obalu Elbe, potpuno poplavivši ribarnicu i okolne ulice.

Voda je na nekim mestima bila do struka.

Pod vodom su i automobili koje vozači nisu na vreme odvezli.

Srbija Danas/Telegraf
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.