DRAMA! Nabujala reka izbacila zalutalog KROKODILA, a on posle poplava tumarao ulicama - satima vodili borbu da ga uhvate (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2023, 08:15

DRAMA! Nabujala reka izbacila zalutalog KROKODILA, a on posle poplava tumarao ulicama - satima vodili borbu da ga uhvate (VIDEO)

Vlasti su pokušale da ga uhvate uz pomoć opreme namenjene za hvatanje pasa lutalica.

Кrokodil od tri metra slobodno se šetao Ficroj Кrosingom nakon što je ostao nasukan posle poplava koje su pogodile zapadni deo Australije. Ogromnog slatkovodnog krokodila primetio je na trotoaru Džej Bedford u 2 sata ujutru dok je bio u šetnji. Nakon toga usledila je višečasovna akcija hvatanja.

Hvatanje uz pomoć mokrog peškira, koje je snimio Bedford, nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uspešno. Vlasti su pokušale da ga uhvate uz pomoć opreme namenjene za hvatanje pasa lutalica, ali je iskliznula. Čak su postali toliko očajni da su guglali "kako uhvatiti krokodila" i gledali tutorijale na Jutjubu.

A crocodile has been found wandering the streets of Fitzroy Crossing after recent flooding in the area.

Police and rangers arrived and used what they had on hand to try and capture the rogue reptile. The croc was returned to the Fitzroy River a few hours later. #9News pic.twitter.com/RIiYkkLJtB

— 9News Perth (@9NewsPerth) January 26, 2023

Sunce je izašlo pre nego što je lokalni stručnjak za divlje životinje uspeo da uhvati krokodila pomoću sredstva za uspavljivanje.

- Krokodil je prebačen u rečni sistem gde bi inače živeo. Neko vreme je praćen da bi stručnjaci bili sigurni da je prošlo dejstvo sredstva za uspavljivanje i primećeno je da se vraća u svoje prirodno stanište - saopšteno je iz policije.

Zalutali krokodili su uobičajeni u gradu kad ih izbace nabujale reke i ostanu nasukani kako se nivo vode smanjuje.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.