DO PET SELA U TRGOVIŠTU SAMO NA KONJU

Izvor: Kurir, 26.Maj.2010, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DO PET SELA U TRGOVIŠTU SAMO NA KONJU

TRGOVIŠTE - I posle deset dana od katastrofalnih poplava, u opštini Trgovište i dalje je od sveta odsečeno nekoliko sela sa blizu 400 stanovnika!

Predsednik Skupštine Radoslav Jordanović potvrdio je da do pet sela nije moguće prići zbog pokidane putne mreže. Čak ni terenska vozila nisu u mogućnosti da se probiju do tih sela i dostave im hranu.

- U Selištu je 20 domaćinstava odsečeno, u Gornjoj Trnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 10, Babinoj Poljani 20, Crnoj Reci i Crvenim Gradu čak 70. Na pomoć čeka oko 400 stanovnika - istakao je Jordanović.

On je podsetio da u ovim selima nema ni telefona, tako da je nepoznato u kakvom stanju su sela posle poplava.

- Potrebno nam je nekoliko kompletnih ekipa sa buldožerima, drugim teškim mašinama i ljudstvom kako bismo osposobili one prioritetne putne pravce i ljudima dostavili pomoć - kazao je Jordanović.

On je istakao da su im potrebne teške mašine za čišćenje velikih zemljanih nanosa i metalne konstrukcije koje privremeno mogu da zamene mostove na rečicama i potocima.

- U poplavama 15. maja voda je odnela ili onesposobila čak 13 od 14 mostova, a desetine kilometra puteva su uništeni, potkopani i trajno onesposobljeni - naveo je predsednik opštine Vlasta Petrović.

On je naglasio da je zbog toga u ovoj brdsko-planinskoj opštini čak 50 odsto njene teritorije u kritičnoj situaciji, jer se do nekih sela može doći samo pešice ili na konju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.