Čučković: Novac za kuće za 10 dana

Izvor: B92, 21.Jul.2014, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čučković: Novac za kuće za 10 dana

Beograd -- Građani Obrenovca za deset dana trebalo bi da dobiju novac za obnovu kuća posle poplava, izjavio je danas predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Čučković je za RTS rekao da će Vlada danas, ili sutra doneti odluku o programu obnove, kojom će definisati tačan iznos sredstava za svaku kategoriju domaćinstva, nakon čega će građanima biti isporučena rešenja koja će biti osnov za preuzimanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sredstava.

"Mi smo spremni da u sredu izdamo rešenja koja smo juče spremili, a u koja ćemo samo ubaciti iznos koji će biti dogovoren danas na vladi kroz program obnove, koji će definisati količinu sredstava", rekao je Čučković.

Gradjani će imati osam dana da se žale na rešenje o kategorizaciji i o sredstvima republičkoj Komisiji za nadoknedu štete, tako da bi sredstva za deset dana trebalo da budu na računima.

Čučković je naveo da je inženjerska komora utvrdila kategoriju svakog domaćinstva u Obrenovcu i da je taj posao uradjen kredibilno i nezavisno, tako da ne bude zloupotreba, a da novac bude dovoljan za obnovu domaćinstva pre zime.

Čučković je podsetio i da je Fond za razvoj aktivirao liniju od milijardu dinara sredstava za privrednike koji su pretrpeli štete u poplavama.

Ta sredstva će privrednici morati da vrate, a grejs period je dve godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Za deset dana novac za obnovu kuća u Obrenovcu

Izvor: Akter, 21.Jul.2014

Građani Obrenovca za deset dana trebalo bi da dobiju novac za obnovu kuća posle poplava, izjavio je danas predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.