Crveni alarm u Hrvatskoj: Poplave u središtu Zadra, kiša pada na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji

Izvor: Cafe.ba, 20.Sep.2014, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveni alarm u Hrvatskoj: Poplave u središtu Zadra, kiša pada na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji

Vatrogasci ispumpavaju prizemne i podrumske objekte u Puli i Zadru, izdan je crveni alarm za cijelo područje priobalja

Jaka kiša praćena grmljavinskim nevremenom pogodila je tijekom ranog jutra i prijepodneva područje sjevernog i srednjeg Jadrana te Dalmaciju i izazavala mjestimične poplave, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Na širem području grada Zadra palo je 53 litra po metru kvadratnom kiše >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << koja je praćena grmljavinom i vjetrom izazvala poplave u starom dijelu grada, na rivi, gdje su poplavljene prometnice izazvale zastoj u prometu. Poplavljeno je više objekata zbog čega su vatrogasci intervenirali na više lokacija. Ispumpavaju se podrumi stambenih objekata i skladišni prostori.

Kiša je prouzročila poplave i u Istri, posebno su vatrogaci bili aktivni u Puli i Poreču na ispumpavanju podruma i prizemnih objekata.

Meteorolozi su još jučer izdali crveni alarm za kišno grmljavinsko nevrijeme za područje jadranske obale, ali upozorenje za obilne padaline izdano je za cijelu zemlju.

Nestabilno i kišno vrijeme u Hrvatskoj trajat će, prema prognozama, do utorka, nakon čega slijedi period sunčanog vremena.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.