Čitajte u Auto Bildu: Kako sami izazivamo požare u kolima

Izvor: Blic, 25.Jul.2015, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitajte u Auto Bildu: Kako sami izazivamo požare u kolima

Rizici od požara u vozilima iz poplava su realnost o kojoj slušamo svakodnevno, a ekipa automobilskog magazina Auto Bild je u aktuelnom, 114. broju o ovom problemu pričala sa Ilijom Đinovićem, veštakom Nacionalnog kriminalističkog tehničkog centra u MUP-u Srbije koji iz svog bogatog iskustva otkriva koje su najčešće greške vozača zbog kojih izbijaju požari na vozilima

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Prema rečima našeg sagovornika, nisu poplave krivci, već smo mi sami odgovorni

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

za štetu koja je nastala požarom. Mislimo na nemar, nestručnost i neodgovornost vlasnika i servisera koji su nesavesno popravljali vozila iz poplava, želeći da uštede kako bi više zaradili u kasnijoj prodaji, piše ekipa Auto Bilda.

Najveći problem sa vozilima koja su bila poplavljena svakako su instalacije, odnosno kontakti. Popravka je vrlo skupa i dugotrajna, pa se retko ko time zaista valjano bavio. Međutim, kako nam je Ilija otkrio, mnogi automobili koji se zapale i izgore, nevezano za poplave, su u stvari oličenje neodgovornosti vlasnika ili servisa u održavanju vozila, ali i naš neuređeni sistem.

–Kod automobila koju su iz poplavljenih područja sve zavisi od načina na koji su kasnije popravljani. Svako vozilo koje se reparira na profesionalni način je u velikoj meri bezbedno, štaviše, potpuno bezbedno. Svi koji rade reparaciju vozila na nestručan način, omogućavaju da dođe do raznih rizika. Recimo, tehnički pregledi u Srbiji bi trebalo da budu neka krajnja instanca i da vrše proveru ispravnosti vozila, oni su na kraju ti, koji proveravaju kočnice, upravljački sistem i osvetljenje. Na opštu žalost, vidim da je u saobraćaju zaista dosta vozila sa neispravnom instalacijom. Ta vozila uopšte ne moraju poticati iz poplave, jednostavno, kad vidim da neko ispred mene pritisne kočnicu, a njemu se uključe pokazivači pravca, tog momenta znam da nešto sa instalacijom nije u redu. Naša nemarnost zbog koje kasnije mogu nastati ozbiljni problemi, poput požara, ogleda se u tome što takve probleme mi jednostavno ignorišemo – počinje priču za „Auto Bild“, veštak Ilija Đinović.

Celokupan članak o uzrocima požara u automobilima može pročitati u aktuelnom 114. broju Auto Bilda.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kako se prodaja novih vozila u Srbiji konačno pokrenula, saznajte u Auto Bildu

Izvor: Blic, 26.Jul.2015, 08:01

Sveukupno, za prvih šest meseci ove godine prodaja novih automobila je porasla za nešto više od dva odsto, a sva je prilika i da će se taj rast održati do kraja godine, a koji su glavni razlozi za ovaj pomak sa mrtve tačke, saznajte u aktuelnom, 114. broju magazina Auto Bild...Pretražite našu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.