Brza reakcija Turske dokaz prijateljstva

Izvor: Beta, 10.Jun.2014, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brza reakcija Turske dokaz prijateljstva

BEOGRAD, 10. juna 2014. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u utorak je na sastanku s ministrom spoljnih poslova Turske Ahmetom Davutogluom zahvalio toj zemlji na pomoći u otklanjanju posledica nedavnih poplava u Srbiji i naglasio da je brza reakcija Turske dokaz bliskosti i prijateljstva dva naroda.

Ministar Davutoglu je izrazio solidarnost Turske s narodom Srbije, rekavši da Turska raspolaže efikasnim sistemom >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << za reagovanje u vanrednim situacijama i ponudio pomoć u slučaju novih elementarnih nepogoda, saopšteno je iz Vlade Srbije nakon sastanka.

Vučić i Davutoglu su tokom sastanka konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Turske dobri, uz neophodnost dodatnog jačanja ekonomske saradnje.

Premijer Vučić pozvao je turske privrednike da investiraju u Srbiju, nudeći povoljne uslove za ulaganja i pogodnosti prilikom zapošljavanja novih radnika.

Pored toga, srpski premijer i turski ministar razgovarali su i o infrastrukturnim projektima, pri čemu je turska delegacija izrazila interes Turske za učešće u izgradnji Koridora 10 i posebno Koridora 11, kao i železničke pruge Kragujevac - Bar, imajući u vidu da je jedna turska kompanija privatizovala 60 odsto Luke Bar.

Na sastanku je bilo reči i o unapredjenju regionalne saradnje, a ministar Davutoglu naglasio je da Turska smatra Srbiju strateškim partnerom u očuvanju stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.