Brnabić: Za Lučane do kraja godine 400 miliona dinara

Izvor: RTS, 24.Jul.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Za Lučane do kraja godine 400 miliona dinara

Vlada Srbije izdvojiće do kraja godine više od 400 miliona dinara samo za Lučane, najavila je premijerka Ana Brnabić prilikom posete toj opštini.
Više od 250 miliona dinara je namenjeno za sanaciju štete od poplava, sređivanje vodotokova i građenje bedema i nasipa, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Brnabićeva je posetila Guču, koja je nedavno ponovo poplavljena i opštinu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Lučane koja je plavljena više puta. Premijerka je rekla da je došla da proveri kako teku radovi.
"Ovo je samo nastavak posla koji je započet 2014. Imamo sve manje poplavljenih područja. Lučani sada nisu bili poplavljeni ali Guča jeste. Završili smo put Stanići–Bugračići–Belica koji je poplava odnela u Guči", rekla je srpska premijerka.
Premijerka je obišla obnovljenu deonicu puta, neke od stambenih i privrednih objekata čiju je sanaciju pomogla država, kao i odbrambeni nasip i crpnu stanicu u Lučanima, izgrađene 2017. godine.
Brnabićeva je u selu Krstac u opštini Lučani posetila i pekaru u kojoj je nedavno bio i predsednik Vučić, a koja je bila potpuno uništena zbog poplave.
"Ovo je sigurno treći ili četvrti put u poslednjih nekoliko godina da su oni poplavljeni. Njima smo već isplatili pomoć, oni počinju da rade za vikend. Do kraja avgusta isplatićemo ukuno 50 miliona dinara pomoći porodicama", najavaila je predsednica Vlade.
Podsetila je da je do sada isplaćeno oko devet miliona dinara porodicama koje su ugrožene od poplava.
U sređivanje vodotokova, nasipa i bedema biće uloženo još 200 miliona dinara, a za rekonstrukciju škole u Guči predviđeno je 150 miliona dinara, naglasila je Brnabićeva.
Premijerka je posle Guče i Lučana obišla i opštinu Požega, gde se sastala sa najmlađim predsednikom opštine u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Brnabić: Za Lučane do kraja godine 400 miliona dinara

Izvor: Večernje novosti, 24.Jul.2019

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će Vlada do kraja godine ukupno izdvojiti nešto više od 400 miliona dinara samo za opštinu Lučane Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će Vlada do kraja godine ukupno izdvojiti nešto više od 400 miliona dinara samo za opštinu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.