Bolji dani za obrenovačku pijacu

Izvor: RTS, 06.Jul.2014, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji dani za obrenovačku pijacu

Kada je pre desetak dana u Obrenovcu proradila pijaca, meštanima nije bilo ni do voća, ni do povrća. Robe danas ima na oko 60 tezgi, a prodavci tvrde da imauju potvrde da proizvodi nisu iz poplavljenih područja.

Kaže se da je dinamična pijaca signal oživljavanja celog mesta. Nakon poplava u Obrenovcu je radila samo jedna tezga, a sada ih ima šezdesetak.

Zakup se ne plaća, ali je potrebna potvrda da roba nije iz poplavljenih područja.

"Nema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << još puno naroda, nisu se vratili", kažu prodavci, ali dodaju da se nadaju da će btii bolje.

Iako kupci uglavnom ne traže potvrdu da roba nije iz poplavljenih područja, prodavci tvrde da ih imaju.

Još jedan korak ka normalizaciji stanja u Obrenovcu je dobijanje vode za piće. Danas ili sutra stići će rezultati Zavoda za javno zdravlje.

Čiste se naselja tamo gde su podvodne vode napravile problem, a u tome pomažu vojska i volonteri.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.