Izvor: Press, 03.Avg.2014, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Kiše donele nove poplave i pokrenule klizišta

Nedaleko od Tuzle, u opštini Lukavac, kiša je stvorila bujice koje su potopile nekoliko naselja, rušila je stabla što je omelo saobraćaj, rekao je za FTV šef lokalne službe za civilnu zaštitu Amir Sejdinović.

Prema njegovim rečima, aktivirana su i klizišta koja su bila aktivna i tokom junskih poplava.

Sejdinović je istakao da, međutim, nema potrebe za evakuacijom stanovništva, prenela je Hina.



FTV navodi da je i na području opštine Bihać kiša stvorila probleme. U naselju Jablanska poplavljena su dvorišta i voda je ušla u porodične kuće, dok je u selu Mujadžići aktivirano klizište.

Ekipe vatrogasne službe i civilne zaštite su na terenu i ispumpavaju vodu, dodaje FTV.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kiša pokrenula klizišta i obustavila saobraćaj

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2014, 17:40

ZENICA - Poslije obilnih padavina u nedjelju, na području opštine Zenica došlo je do bujičnog izlijevanja Orahovičke rijeke, zbog čega su ugrožene putne komunikacije na relacijama Nemila - Bističak, Nemila - Orahovica, i seoski putni pravac Volin potok - Jastrebac...Kiše su pokrenule nova klizišta...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.