Bajina Bašta: Brane vodoizvorište od poplave, deo Tare i dalje bez struje

Izvor: Blic, 10.Mar.2016, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajina Bašta: Brane vodoizvorište od poplave, deo Tare i dalje bez struje

U pomoć Bajinobaštanima, koji od juče brane vodoizvorište Trsta nadomak grada, jutros su krenula dva bagera „Srbijavoda“.

Pred nabujalom Pilicom koja je izašla iz korita i prišla na 50 metara prvom bazenu sa vodom za piće, bajinobaštanski komunalci juče su izdržali prvi udar i podigli kamene bedeme.

- Da bi se vodoizvorište odbranilo i otklonila opasnost da grad ostane bez vode potrebno je produbiti rečno korito - kaže predsednik opštine Radomir Filipović. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tog posla prihvatiće se mehanizacija koju su „Srbijavode“ uputile u Bajinu Baštu.

Uporedo sa odbranom vodoizvorišta, grad na Drini muči još jednu muku - kako obezbediti struju za 228 domaćinstava na području sela Zaovine na Tari. Snabdevanje električnom energijom u prekidu je već četiri dana pošto su pod snegom i olujnim vetrom havarisana dva dalekovoda.

Činilo se da će problem sa strujom na Zaovinama biti rešen još danas jer je Bajina Bašta dobila za ispomoć tri agregata.

- U toku dana bi trebalo da stigne i četvrti, ali od toga trenutno nemamo koristi. Agregatima treba nafta, a mi nemamo bukvalno ni litar, jer se još nismo oporavili od nepogoda iz 2014. Apelujemo na sve koji mogu da pomognu da Zaovine dobiju struju - kaže Filipović.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.