Bajden u obilasku

Izvor: B92, 19.Jan.2023, 23:19

Bajden u obilasku

Predsednik SAD Džozef Bajden doputovao je u Kaliforniju da obiđe područja koja su pogođena serijom smrtonosnih oluja koje su izazvale velike poplave.

Bajden, koji je putovao sa šeficom Federalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA) Dini Krisvel, sleteo je u okrug Santa Klara, a potom je helikopterom obišao druge lokacije pogođene olujom južno od San Franciska, preneo je Rojters.

Predsednika SAD, koji je u subotu odobrio saveznu pomoć za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri teško pogođena okruga u severnom i centralnom delu Kalifornije, na saveznom aerodromu Mofet dočekali su guverner Gevin Njusom i drugi zvaničnici. Bajden je planirao da se sastane sa vlasnicima kompanija, stanovnicima, lokalnim liderima i ekipama za pružanje hitne pomoći u gradu Kapitola i u blizini Siklif Stejt Biča, gde se očekuje njegovo obraćanje. Najmanje 20 osoba je nastradalo tokom tri nedelje u devet oluja klasifikovanih kao "atmosferske reke".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

STRADALO 20 LJUDI ZA TRI NEDELJE Bajden u obilasku Kalifornije pogođene serijom smrtonosnih oluja

Izvor: Blic, 20.Jan.2023, 00:24

Predsednik SAD Džo Bajden doputovao je danas u Kaliforniju da obiđe područja koja su teško pogođena serijom smrtonosnih oluja koje su izazvale velike poplave, obarale drveće i dovele do pojave klizišta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.