BROJE SE ŽRTVE U INDONEZIJI! Stravične poplave odnele više desetina ŽIVOTA - Jezivi snimak poplavljene provincije (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 09:31

BROJE SE ŽRTVE U INDONEZIJI! Stravične poplave odnele više desetina ŽIVOTA - Jezivi snimak poplavljene provincije (VIDEO)

Broj stradalih u poplavama i klizištima u provinciji Zapadna Sumatra u Indoneziji povećao se na 26, dok se 11 osoba vodi kao nestalo.

Monsunske kiše i nabujale reke poplavile su u poslednjih nekoliko dana devet okruga u provinciji Zapadna Sumatra, prenosi AP.

Napori za pružanje pomoći stanovništvu u pogođenim oblastima otežani su zbog nestanka struje, oštećenih mostova i puteva blokiranih gustim blatom i krhotinama, saopštila je Nacionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << agencija za upravljanje katastrofama.

Iz agencije su naveli da su, posle monsunskih kiša, blato i mulj zatrpali više od 37.000 objekata u Zapadnoj Sumatri, kao i da je oštećeno 26 mostova, 45 džamija i 25 škola.

Obilne kiše uzrokuju česta klizišta i bujične poplave u Indoneziji, arhipelagskoj državi sa više od 17.000 ostrva.

Torrential rains in West #Sumatra province of #Indonesia have caused devastating floods and landslides, resulting in at least 19 fatalities and displacing around 80,000 people. The National Disaster Mitigation Agency, BNPB, reported seven people missing and extensive damage to… pic.twitter.com/2XMgIalDsq

— Volcaholic 🌋 (@volcaholic1) March 10, 2024
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.