B92 u Grabovici, voda do krova/FOTO

Izvor: B92, 17.Sep.2014, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92 u Grabovici, voda do krova/FOTO

Novinarske ekipe ušle su u selo Grabovica koje je prethodnih dana zbog velikih poplava bilo odsečeno od sveta. Voda je na nekim kućama stigla gotovo do krovova.

Put do tog sela donekle je prohodan, a stigle su i dve velike pumpe "Vojvodina-voda" pa je nastavljeno ispumpavanje vode i čišćenje onoga što su bujice nanele.

Grabovica je u ovim septembarskim poplavama koje su pogodile istok Srbije i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dalje najveći problem, jer se tu stvorilo ogromno jezero, kažu nadležni iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Spasioci su evakuisali stanovnike ugroženih kuća. Najstariji meštani Grabovice kažu da ovakvu katastrofu ne pamte.

Ono što je sada ugroženom stanovništvu potrebno jesu flaširana voda i hrana. Stanovnicima Grabovice su dostavljeni voda i lekovi.

U Grabovici uglavnom žive roditelji čija deca rade u inostranstvu. Kuće vredne po nekoliko desetina hiljada evra, domaće životinje, automobili - …sve je pod vodom.

Reporter B92 s mesta događaja javlja da je u obilazak sela došao i ministar policije Nebojša Stefanović.On je stanovnicima Grabovice obećao konrketniju pomoć.

Tri osobe se i dalje vode kao nestale u poplavama koje su pogodile Kladovo i okolna mesta, kaže za B92 predsednik opštine Kladovo Radovan Arežina.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.