Apokalipsa u Belgiji; Voda nosila automobile i pločnike FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 25.Jul.2021, 16:12

Apokalipsa u Belgiji; Voda nosila automobile i pločnike FOTO/VIDEO

Dinant -- Grad Dinant na jugu Belgije pogodila je najgora poplava tokom više decenija.

Nevreme praćeno dvosatnom grmljavinom pretvorilo je ulice u potoke koji su nosili automobile i pločnike, ali na sreću nije bilo žrtava.

Dinant je bio pošteđen u poplavama pre 10 dana, u kojima je na jugoistoku Belgije stradalo 37 osoba, ali jačina jučerašnje oluje iznenadila je mnoge, preneo je Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Živim u Dinantu 57 godina i nikada nisam video nešto slično", izjavio je Ričard Furno, bivši gradonačelnik grada na reci Mezi.

Bujica je odnela desetine automobila, kaldrmu i čitave delove asfalta dok su stanovnici sve užasnuto gledali sa prozora. Za sada se ne zna tačno kolika je pričinjena šteta, ali gradske vlasti su navele da će biti značajna, javila je belgijska RTL TV. Sličnu pustoš, takođe bez ljudskih žrtava, oluja je napravila i u gradiću Anhe nekoliko kilometara severno od Dinanta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.