Stanišić: Bez pomoći države nema nam spasa

Izvor: Capital.ba, 01.Apr.2020, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanišić: Bez pomoći države nema nam spasa

BIJELJINA – Etno selo „Stanišići“ kod Bijeljine ne radi zbog pandemije virusa korona, a moramo obezbijediti 230 plata, kaže za CAPITAL Boris Stanišić, vlasnik tog turističko – ugostiteljskog i sportskog kompleksa. „Kompletan naš kompleks je van pogona. Ne radimo, a moramo obezbijediti plate za 146  zaposlenih radnika. Ukoliko tome dodamo i obaveze za FK „Zvijezda 09“, onda je to oko 230 plata. Ovakve nevolje me sustižu već treći put, imali smo dvije katastrofalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << poplave iz 2010. i 2014. godine i tada smo imali ogromne štete“, kaže Stanišić. Dodaje da je u odnosu na poplave sada malo lakše, ali ako trenutno stanje potraje dugo „nigdje nas neće biti“. „Umjesto da se pripremamo za početak turističke i ugostiteljske sezone, mi strepimo za svoje i za zdravlje najbližih i radnika koje zapošljavamo. Isplatićemo danas ili sutra platu radnicima, a šta će biti za mjesec ili dva, to niko od nas ne zna. Prolongiranje kreditnih i poreskih obaveza za nas je olakšavajuća okolnost, jer da toga nije, morali bismo potpuno stati“, ističe Stanišić. S obzirom na to da država nije stala iza ovog preduzeća nakon poplava, Stanišić kaže da je sada prilika da ispravi svoje propuste i da im pomogne. On je naglasio da i kada kompleks ne radi, treba održavati dva hotela, spa centar i druge objekte koje imaju. „Etno selo “Stanišići” nema prihoda, a obaveze se gomilaju. Ovih dana trebalo je da otvorimo ljetnje bašte, da ljudi počnu ozbiljno da rade. Ovo će biti veliki test za državu i društvo u cjelini, jer bez uzajamne pomoći i solidarnosti nema nam spasa“, kaže Stanišić. CAPITAL: LJ. LJ. Чланак Stanišić: Bez pomoći države nema nam spasa се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Poplava u Bijeljini,   Coronavirus

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Pandemija zaustavila investicije drvoprerađivača u Semberiji

Izvor: Capital.ba, 01.Apr.2020

BIJELJINA – Drvnoprerađivačka preduzeća sa područja Bijeljine muku muče da održe minimalan proces proizvodnje, pada im izvoz, a zaustavili su i investiranje u nove pogone zbog pandemije virusa korona, potvrđeno je portalu CAPITAL u više firmi. U preduzeću “Mega drvo“ kratko su nam rekli...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.