I pored neverovatnog truda u Doboju šest mrtvih

Izvor: Vesti-online.com, 18.Maj.2014, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I pored neverovatnog truda u Doboju šest mrtvih

Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je da je posle povlačenja vode u Doboju policija pronašla šest mrtvih osoba. Do sada je zbog poplava u Republici Srpskoj deset osoba izgubilo živote.

Helikopter se u Doboju spustio do krova kuće da bi spasio čoveka

 

"Povlačenjem vodostaja reka dolazimo do najtežih stanja i podataka", kazao je Vasić. On je dodao da je u Šamcu stradala jedna starija osoba, koja se okliznula i pala u vodu, pokušavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se popne uz stepenice.

 

U mestu Cerska kod Vlasenica zbog urušavanja kuće poginula je jedna žena, u Dvorovina kod Bijeljine poginuo je muškarac, kada se srušila vikendica u kojoj se nalazio, dok se jedan stariji muškarac iz Srpca utopio u Vrbasu prilikom evakuacije.

 

"Veliki problem je na koji način obavestiti stanovništvo da se pristupi evakuaciji i preduzmu mere. Pozivam građane Prijedora, Novog i Bijeljine da preduzmu mere predostrožnosti, posebno kada su u pitanju nepokretne osobe", istakao je direktor policije RS.

 

 

Posle katastrofalne poplave u Doboju, stanovnici tog grada počinju da utvrđuju štetu nastalu posle poplave na svojim kućama, infrastrukturi, kao i javnim zgradama i drugim preduzećima, a u grad stižu i konvoji pomoći.

 

Građani Doboja i svi oni koji im priskaču u pomoć pokušavaju da saniraju situaciju nastalu posle povlačenja Bosne, koja je potopila gradske ulice pod vodom visokom nekoliko metara.

 

Stanovnici tog grada svedoče o ulicama prekrivenim blatom, muljem, oštećenjima, polupanim staklima, smeću, polomljenom drveću, delovima nameštaja, polupanim vozilima, kioscima.

 

 

Većina naselja i dalje nema struju, niti pitku vodu, ali je grad snabdeven vodom koja nije za piće. Samo u višim gradskim zonama počelo je uključivanje električne energije.

 

Razmere materijalne štete nakon ove nezapamćene poplave su nesagledive, prenose mediji BiH i dodaju da Doboju tek predstoji veliki period čišćenja i dezinfekcije poplavljenog prostora, a za to su potrebni i dobrovoljci.
Pogledaj vesti o: Poplava u Bijeljini

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.