BIJELJINA U OPASNOSTI ZBOG IZLIVANJA SAVE

Izvor: Kurir, 07.Dec.2010, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIJELJINA U OPASNOSTI ZBOG IZLIVANJA SAVE

BANJALUKA - Na području opštine Bijeljina u Republici Srpskoj, zbog sleganja nasipa na reci Savi preti izlivanje vode iz korita, tako da su pojedina bjeljinska naselja u opasnosti da poplave.

Načelnik opštine Mićo Mićić kaže da su na terenu ekipe koje pokušavaju da ojačaju odbrambeni nasip i tako spreče izlivanje Save.

Postavljaju se novi đakovi s peskom na delovima gde je došlo da sleganja nasipa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Mićić očekuje da će pripadnici Civilne zaštite, policije i oružanih snaga BiH uspeti da odbrane novo izlivanje vode iz reke Save i tako spreče nove poplave u bijeljinskim naseljima.

"Ukoliko bi došlo do izlivanja Save  najugroženije bi bilo Crnjelovo i druga okolna mesta", rekao je Mićić.

Prethodnih dana zbog izlivanja Drine, koja se zbog visokog nivoa nije mogla uliti u Savu, poplavljena su bijeljinska naselja, a iz svojih kuća evakuisano je oko dve hiljade meštana.

Poplave na području Bijeljine napravile su ogromne štetu na poljoprivrednim imanjima, farmama, stambenim i drugim objektima.
Pogledaj vesti o: Poplava u Bijeljini

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.