Krvavi Mesec: Pogledajte spektakularno pomračenje (video)

Izvor: Scandal.rs, 04.Apr.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvavi Mesec: Pogledajte spektakularno pomračenje (video)

Potpuno pomračenje meseca počelo je iznad planete Zemlje, i ono će biti vidljivo iz svakog kutka. Ipak, samo stanovnici onih krajeva koji su sada u mraku moći će u potpunosti da uživaju u “krvavom mesecu”.

Taj fenomen se događa kada su Sunce, Zemlje i Mesec u istoj ravni. Tada satelit dobije crvenkasti odsjaj, jer ulazi u Zemljinu senku, zbog čega se ta pojava često naziva “krvavi Mesec”. >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs <<

Za razliku od pomračenja Sunca koje se dogodilo 20. marta, pomračenje meseca će biti vidljivo na celoj našoj planeti, naravno na delu Zemlje u kojem je mrak.

Sledeće potpuno pomračenje Meseca biće 28. septembra 2015. godine.

Pomračenje Meseca je kao spektakularna astronomska pojava često u prošlosti tumačeno kao loš znak koji najavljuje propast nekog poduhvata. Primer za to je pomračenje koje se desilo 22. maja tokom turske opsade Carigrada 1453, koja je okončana padom grada i slomom Vizantije.


Pogledaj vesti o: Pomračenje sunca

Nastavak na Scandal.rs...






Povezane vesti

A na nebu - "krvavi" Mesec (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Apr.2015

Zemlja, Sunce i Mesec su se poravnali, pa je Zemljina senka pala na Mesec i zamračila ga, što znači da je danas došlo do potpunog pomračenja Meseca iznad Zemlje...Mesec je dobio crvenkasti odsjaj, te se ta pojava naziva "krvavi Mesec"...Pomračenje je bilo vidljivo na području Severne i Južne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.