Opet problemi sa časovnikom iPhonea

Izvor: B92, 16.Mar.2011, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet problemi sa časovnikom iPhonea

Prema pisanju britanskog dnevnog lista Telegraph, ali i na Facebooku i Twitteru i brojnim blogovimaa, ponovo su s pojavile žalbekorisnika iPhonea u Americi, koji kažu da njihov telefon nije automatski podesio vreme prilikom prelaska na letnje računanje vremena (u SAD 13. marta).

Sličano se desilo i u novembru prošle godine, prilikom prelaska na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zimsko računanje vremena, ali i u novogodišnjoj noći, kada je došlo do raskoraka između kalendara i časovnika telefona. Kao i prošle godine, i ove godine je ta greška u operativnom sistemu iPhonea podjednako pogodila pretplatnike kompanija AT&T i Verizon.

Korisnicima koji se nisu probudili na vreme ili su zakasnili na zakazani sastanak, ostalo je jedino da ponovo restartuju telefon (nekim korisnicima pomoglo je i prebacivanje u nečujni režim rada, odnosno povratak iz tog režima u normalni).

Probleme u radu telefona u vreme prelaska na zimsko računanje vremena prijavili su i korisnici iPhonea u Australiji i Novom Zelandu, ali i u Evropi. Iako je u određeno vreme časovnik bio vraćen i vreme koje telefon pokazuje bilo tačno, alarm nije funkcionisao ispravno.

Jedan od načina za elimisanje te greške bilo je brisanje svih ranije podešenih vremena za upozoravanje i zadavanje novih, budući da ručno podešavanje postojećih vremena za aktiviranje alarma nije otklanjalo problem.

Predstavnici kompanije Apple nisu komentarisali najnovije izveštaje o neispravnom radu iPhoneovog časovnika. U ranijim situacijama, predstavnici kompanije su izjavljivali da bi ažuriranje operativnog sistema iOS na najnoviju verziju trebalo da otkloni pomenute greške.

U većini evropskih zemalja na letnje računanje vremena se prelazi u noći između 26. i 27. marta, pa ostaje da se vidi da li će i evropski korisnici iPhonea, slično kao i njihove američke "kolege”, imati istih problema.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.