Milovanović osuđen na šest godina zatvora

Izvor: Blic, 19.Mar.2012, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milovanović osuđen na šest godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas bivšeg pripadnika "zemunskog klana" Željka Milovanovića na šest godina zatvora zbog razbojništva u Beogradu.

Presuda Milovanoviću je zbog bezbednosnih razloga izrečena u Centralnom zatvoru u Beogradu, a novinari nisu mogli da čuju obrazloženje presude jer je sudiji bio isključen mikrofon.

Vrhovni sud Hrvatske osudio je Milovanovića na 40 godina zatvora zbog ubistva novinara i suvlasnika lista Nacional Ive Pukanića i njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saradnika Nike Franjića oktobra 2008. godine u Zagrebu.

Željko Milovanović (46) i član "zemunskog klana" Sretko Kalinić, koji je osuđen za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, pokušali su 7. februara bekstvo iz Okružnog zatvora u Beogradu.

Milovanović i Kalinić su pokušali bekstvo tako što su izašli iz svojih ćelija pošto su prepilili rešetke, savladali pripadnika službe obezbeđenja i iskočili kroz prozor u dvorište zatvora, gde su bili uhvaćeni.

Povezane vesti: Kalinić i Milovanović bežali u uniformi zatvorskog čuvara BiH: Plemiš i Perić osuđeni zbog ranog zločina u Srebrenici Nastaviti istragu o političkoj pozadini atentata na Đinđića Petorica pripadnika jedinice "Puma" osuđeni, dvojica oslobođena Nebojša Čović: Besmislene tvrdnje da sam naručio ubistvo Đinđića

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pripadnik zemunskog klana osuđen na šest godina

Izvor: EMportal, 19.Mar.2012

Viši sud u Beogradu osudio je danas bivšeg pripadnika "zemunskog klana" Željka Milovanovića na šest godina zatvora zbog razbojništva u Beogradu.

Nastavak na EMportal...

Željko Milovanović osuđen na šest godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2012

BEOGRAD -..Viši sud u Beogradu osudio je danas Željka Milovanovića (43) zvanog Beli na šest godina zatvora zbog razbojništva u prodavnici Snajper u ulici Majke Jevrosime u Beogradu 2005. godine, dok su dvojica njegovih saradnika osuđena na pet, odnosno četiri godine zatvora...Presuda Milovanoviću...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bivšem članu zemunskog klana Milovanoviću 6. godina zatvoru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Mar.2012

Viši sud u Beogradu osudio bivšeg pripadnika "zemunskog klana" Željka Milovanovića na šest godina zatvora zbog razbojništva u Beogradu. Presuda Milovanoviću je zbog bezbjednosnih razloga izrečena u Centralnom zatvoru u Beogradu, a novinari nijesu mogli da čuju obrazloženje presude jer je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.