Zahvalnice za Ministarski savet OEBS-a

Izvor: Akter, 29.Dec.2015, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahvalnice za Ministarski savet OEBS-a

Predsedavajući OEBS-u i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uručio je danas zahvalnice predstavnicima institucija i kompanija koje su učestvovale u pripremi i organizaciji 22. Ministarskog saveta OEBS-a, koji je održan trećeg i četvrtog decembra u Beogradu

"Retko se dešava da u našoj zemlji ovoliko najviših političara boravi dva dana. To je naš najveći skup od Samita nesvrstanih (1989. godine) i mislim da smo pokazali da možemo uspešno da predvodimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << tu organizaciju i da njome predsedavamo, ali i da u organizacionom smislu obavimo to na najbolji mogućni način", rekao je Dačih.

On je dodao da će se Ministarski savet OEBS-a u Beogradu "dugo pamtiti", istakavši da je bio šest puta jeftiniji od samita u Švajcarskoj i kako je ocenio, 20 puta bolji.

"Premijer Srbije (Aleksandar Vučić) će biti najzadovoljniji jer smo uštedeli milion evra na organizaciji", poručio je Dačić.

Šef diplomatije smatra da je za Srbiju bilo izuzetno važno da se pokaže kao zemlja koja može uspešno da predsedava i vodi organizaciju kao što je OEBS, u vreme kada se, podsetio je, obeležava 40 godina od potpisivanja Helsinškog završnog akta i u godini koja je obeležena brojnim konfliktima i krizama.

Zahvalnice su dobili predstavnicima volontera, institucija i potkomiteta među kojima su bili predstavnici Vojne akademije, Kriminalisticko-policijske akademije, Univerziteta u Beogradu...

Takođe, zahvalnice su uručene sponzorima, među kojima su predstavnici ambasade Koreje, kompanije "Knjaz Miloš", Elektroprivrede Srbije, Pošte Srbije, Puteva Srbije, predstavnici Želznica Srbije, Narodne banke Srbije, aerodroma "Nikola Tesla", "Srbijagasa", "Telekoma", turističkih organizacija....

Urucene su zahvalnice i izvršnom komitetu, potkomitetu za bezbednost, logistiku i smeštaj, protokol i medije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.