Vulin za linearnu isplatu kosovskog dodatka

Izvor: Politika, 18.Avg.2012, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin za linearnu isplatu kosovskog dodatka

ORAHOVAC – Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je u Orahovcu da mu se dopada ideja da se kosovski dodatak isplaćuje linearno.

Vulin je rekao da je za to rešenje popis stanovništva na Kosovu i Metohiji i socijalna karta, kako bi se videlo „da li neko ima imovinu koja ga diskvalifikuje da dobije to što dobija (dodatak)”.

„Verujem da bi linearnom isplatom kosovskog dodatka dali više onima kojima su sredstva potrebnija”, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je on u razgovoru s građanima i dodao da nadležne službe treba da izračunaju koliko bi to koštalo.

Vulin smatra i da treba izvršiti popis na čitavoj teritoriji Kosmeta, „da vidimo koliko nas ima i da znamo gde ko živi”.

Prema njegovim rečima, primedbe na primanja kosovskog dodatka jesu da neko prijavljen u Orahovcu živi i stvara u Beogradu i ne dolazi ovde, „a plaćamo ga kao da živi na Kosovu i Metohiji”.

Vulin je istakao da „to nije pošteno prema vama koji ovde živite” i naglasio da „kosovski dodatak nije luksuz već naknada za strah”.

„Kosovski dodatak je ono što radi Izrael na svojim rubnim područjima i onima kojima žive u najtežim uslovima, i država je dužna da vam olakša život - to isto rade Rusija, Izrael i SAD”, rekao je Vulin.

Tanjug

objavljeno: 18.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.