Vučić: Srbija otkrila šverc oružja

Izvor: RTS, 14.Sep.2013, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija otkrila šverc oružja

Hrvatska nigde ništa nije otkrila, ništa nisu pronašli, mi smo pronašli, mi smo ih obavestili, rekao vicepremijer Aleksandar Vučić povodom tvrdnji hrvatskih medija da su u riječkoj luci pronađene rakete iz Srbije.

Prvi potredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je laž i besmislica pisanje hrvatskih medija o kontejnerima oružja otkrivenim u Rijeci. Biznismen Slobodan Tošić nema nikakve veze sa tim slučajem, kaže Vučić.

Vicepremijer poručuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je srpska strana postupala profesionalno i o svojim saznanjima obavestila hrvatske kolege, kao i da će im proslediti tačna imena. 

"Ono što smem i mogu da kažem, pošto je reč o veoma poverljivim stvarima, to je da Hrvatska nigde ništa nije otkrila, ništa nisu oni pronašli, mi smo pronašli. Mi smo ih obavestili, ne samo usmenim, već i pisanim putem, za to imamo dokaze, za te dokaze znaju i predstavnici svih svetskih najvećih službi", rekao je Vučić.

Prosto uopšte nisam razumeo o čemu se radilo, osim ako nije bio pokušaj destabilizavcije ili narušavanja ugleda Srbije i nadamo se da je to slučajna a ne namerna greška dela hrvatskih vlasti, rekao je Vučić 

Prema Vučićevim rečima, bilo bi veoma loše kada bi o tome postojala bilo kakva namera.

Hrvatski mediji su ranije javili da su službenici Carinarnice Rijeka zaplenili više kontejnera sofisticiranog naoružanja, najviše raketa za avione i za sisteme zemlja-zemlja, kao i da su u tu luku stigli iz Srbije.

Prema pisanju medija, krajnja destinacija oružja bila je Sudan ili Abu Dabi, a reč je pre svega o projektilima S-8, nevođenim raketama ruske proizvodnje, namenjenim ispaljivanju iz višecevnog sačastoga lansera za avione.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ: Srbija otkrila šverc oružja

Izvor: Telegraf.rs, 14.Sep.2013

- Hrvatska nigde ništa nije otkrila, ništa nisu pronašli, mi smo pronašli, mi smo ih obavestili - rekao vicepremijer Aleksandar Vučić povodom tvrdnji hrvatskih medija da su u riječkoj luci pronađene rakete iz Srbije

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.