Ukida se PDV na opremu i hranu za bebe?

Izvor: NaDlanu.com, 16.Mar.2012, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukida se PDV na opremu i hranu za bebe?

BEOGRAD, 16. marta 2012. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je u petak da će Vlada u narednih desetak dana usvojiti izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost (PDV), kojim će biti ukinut porez na hranu i opremu za bebe, a biće i ograničene marže na te proizvode, saopštila je vladina kancelerije za medije.

BEOGRAD, 16. marta 2012. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je u petak da će Vlada u narednih desetak dana usvojiti izmene Zakona o porezu na dodatu >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << vrednost (PDV), kojim će biti ukinut porez na hranu i opremu za bebe, a biće i ograničene marže na te proizvode, saopštila je vladina kancelerije za medije."Da bi se predupredile zloupotrebe i da bi pozitivne efekte ove mere imali isključivo roditelji sa decom, predlogom zakona biće omogućen povraćaj PDV-a na kupljenu hranu i opremu za bebe", piše u saopštenju i dodaje da će izmene Zakona o PDV-u odmah biti dostavljene Skupštini na usvajanje.Cvetković i ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović sastali su se u petak sa inicijatorima akcije za ukidanje PDV-a i ograničavanje marži na opremu i hranu za bebe.Oni su, kako je navedeno u saopštenju, istakli da podržavaju akciju "Glasaj za bebe", kao i da su u poslednjih nekoliko meseci razgovarali sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem koji se založio da se nadje rešenje da se roditelji oslobode troškova PDV-a na opremu i hranu za bebe, kao i da se ograniče marže na te proizvode.Petrović je istakao da ministarstvo na čijem je čelu već analizira marže na opremu i hranu za bebe i da će u narednom periodu biti doneta uredba kojom će biti ograničene trgovačke marže na te proizvode.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.