Izvor: Blic, Fonet, 02.Apr.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udaljeno još četvoro radikala

Potpredsednik Skupštine Srbije Gordana Čomić izrekla je danas meru isključenja sa sednice parlamenta za još četiri poslanika Srpske radikalne

stranke(SRS), zato što nisu sedeli u sali Doma Narodne skupštine na mestima koja im je odredio Administrativni odbor.

Pošto ni posle pauze elektronski sistem nije proradio kvorum je utvrđen tako što su stručne službe prebrojavale prisutne poslanike. Čomić je rekla da će se danas predstavnici Vlade i poslanici prisutnima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obraćati sa govornice zato što elektronski sistem nije u funkciji.

Poslanici su, posle pauze, a pre rasprave o Predlogu zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije postavljali pitanja nadležnim državnim organima, što je u skladu sa izmenama Poslovnika.

Poslanik Liberalno demokratske partije (LDP) Slobodan Maraš ponovo je danas pitao premijera Srbije Mirka Cvetkovića koji su to politički, komercijalni ili tržišni razlozi zbog kojih se državne kompanije reklamiraju u listu Pravda, u novini koja ima mizerni tiraž, i novini koja je suprotna politici Vlade.

On je pitao premijera da li je razgovarao sa direktorom Telekoma Brankom Radujkom i pitao ga zašto se reklamiraju u listu Pravda.

On je rekao da će poslanici LDP napustiti skupštinsku salu zato što vladajuća većina poslanicima ove stranke nije obezbedila da sede na svojim mestima u skladu sa odlukom Administrativnog odbora i dodao da vladajuća većina nije u stanju da obezbedi rad Skupštine.

Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Dragan Šormaz protestovao je zbog nekoliko neradnih dana u parlemntu, a kako je naveo, razlog je nesposobnost vladajuće većine.

On je ocenio da je poniženje za Skupštinu to što se juče ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Oliver Dulić obraćao parlamentu sedeći. Šormaz je pitao ministra policije Ivicu Dačića kada će biti završena istraga u "slučaju Panić” i dodao da se ne sme prećutati to što je u Beogradu čoveka ubio policajac.

Zamenik šefa Poslaničke grupe Nova Srbija Miroslav Markićević pitao je ministra ekonomije Mlađana Dinkića šta je istina u vezi sa potpisanim ugovorom sa Fijatom. Šef Poslaničke grupa Napred Srbijo Tomislav Nikolić rekao je da je ova poslanička grupa podnela zahtev da se održi sednica na kojoj bi predstavnici Vlade odgovarali na pitanja koja muče Srbiju, a odnose se na mere ekonomske politike Vlade Srbije. On je rekao da ih interesuje šta Vlada sprema, da li je posao sa Fijatom pukao ili ne, čime misle da napune budžet, koliko će ostati gladnih ove godine. Nikolić je rekao da su naprednjaci spremni za izbore, da jedva čekaju da se održe, ali je ocenio da ni oni neće sve rešiti.

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS)Marina Raguš rekla je da javnost treba da zna da je ono što se dešava u poslednje vreme u vezi sa radikalima organizovana kampanja, čiji je krajnjii cilj ućutkivanje slobodne reči u Srbiji. Ona je rekla da Vlada koja je otuđena od naroda ne želi da

odgovori na zahteve građana, a radikali žele to da kažu za

govornicom. Radikali će, prema njenim rečima, dokazati da će politika

Vlade doneti Srbiji glad, siromaštvo i izolaciju i pitala

ministre gde su pare koje je Srbija dobila u poslednjih

devet godina od donacija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednica Skupštine o Statutu

Izvor: B92, 02.Apr.2009

Beograd -- Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović kaže da nije realno očekivati da će predlozi Statuta Vojvodine i zakona o nadležnostima biti razmatrani u aprilu... Slavica Đukić-Dejanović je za B92 rekla da Vlada Srbije još nije Skupštini prosledila Predlog zakona o prenosu nadležnosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.